In še več

 

25.–29. 8., Sončna dvorana JSKD Izola, Ul. Giordano Bruno 8
Robida

Društvo Robida, ki domuje v obmejni vasici Topolò/Topolove v Benečiji, izdaja istoimensko tematsko revijo o kulturi in umetnosti, pripravlja skupnostne akcije in delavnice ter v najširšem smislu premišlja bivanje na marginah. Na festivalu bodo člani društva nabirali snov za novo številko revije, v celoti posvečeno temi otoka, in predstavili svoje delovanje. Obiskovalci, ki bodo zakorakali v njihov priložnostni studio, si bodo lahko ogledali Robidino razstavo ter si odpočili ob prebiranju Robidinih starih številk in drugih publikacij.

 

27. 8., Svetilnik
Svetloba v drevesih 

V videogaleriji na prostem iz debel in lesenih naplavin zasijejo kratki eksperimentalni filmi, ki z mikroskopskimi podobami lesa zabrišejo mejo med konkretnim in abstraktnim. Na osrednjem platnu iz naplavljene plastike se predvaja film Duhovi, meditativni poklon naravi, celotni program pa obsega devet filmov v skupni dolžini 70 minut. Projekt je plod večletnega ustvarjalnega dela Uroša Marolta, ki raziskuje nenavadne pojavne oblike v naravi in pogosto ustvarja zvok z materiali iz gozda.

 

28. 8., 16.00–21.00, park Svetilnik
Pop-up trgovina Vili van Style 

Prva butična mobilna trgovina v Sloveniji in skupnost, ki stremi k povezovanju mladih iz kreativnega sektorja. Namen projekta je spodbujanje lokalnega oblikovanja, promocija mladih oblikovalcev in decentralizacija ponudbe. Predstavili se bodo: JKH identity, David Bacali, Ana Cajhen, Montango in Gentle Power. Vzporedno bodo potekala tudi stilska svetovanja, ki jih bo vodila Julia Kaja Hrovat (oblikovalka in stilistka), in predvajanje video predstavitev mladih oblikovalcev – Vili predstavlja.

 

25.–29. 8., palača Besenghi degli Ughi
Prostorska instalacija Dante copiosus 

Instalacija obeležuje ohranjena kodeksa Božanske komedije s komentarjem, ki ju je ob koncu 14. stoletja v Izoli ustvaril Pietro Campenni. Poleg zgodovine nastajanja, širjenja in proučevanja Komedije ponuja Dantejevo izkušnjo popotovanja po onostranstvu. Avtorstvo Stran 22, produkcija PINA v sklopu projekta RUK v sodelovanju z Občino Izola, Italijansko samoupravno narodno skupnostjo Izola, Glasbeno šolo Koper in drugimi. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ogled po predhodnem dogovoru z izolskim Turistično informacijskim centrom.

 

25.–28. 8., Galerija Salsaverde
Pozdravi iz prihodnosti III., razstava Akademije umetnosti UNG 

V galeriji se predstavljajo študentje Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici z deli iz preteklih treh koronskih semestrov. Izbor obsega štiri fotografske serije, ki so nastale pod mentorstvom Ane Sluga in Tadeja Žnidarčiča, ter dvokanalno video instalacijo (mentorica Valerie Wolf Gang), v kateri se študentje v dvojicah pogovarjajo prek svojih del, zaprtih v ekrane, a v virtualnem dotiku.
Otvoritev razstave: 24. 8., 18:00!

 

25.–29. 8., Plac Izolanov, Ljubljanska 23
Slikarska razstava Enza Hrovatina 

Izolski glasbenik, komponist in slikar Enzo Hrovatin je širši slovenski javnosti bolj znan kot kitarist in pevec skupine Faraoni ter avtor več nagrajenih skladb. V slikarstvu se giblje med abstrakcijo in konstruktivizmom in to je po nekaj letih njegova prva razstava.

 

25.–29. 8., Muzej Izolana – Hiša morja, Ulica Alme Vivode 3
Zakladnica izolskih morskih in ribiških zgodb 

Muzej s serijo dokumentarnih fotografij, videoposnetkov in različnih eksponatov, pa tudi v virtualni resničnosti predstavlja izolski morski in obmorski značaj. Obiskovalci se v kratkih dokumentarnih filmih, ki so nastali v sklopu projekta Mala barka 2, sofinanciranega iz programa Interreg Slovenija-Hrvaška, spoznavajo z modelarstvom, zgodovino izolskega ribištva in obnovo starih bark.

 

25.–29. 8., Galerija Alga, Trg Etbina Kristana 9
Bodi voda, razstava KDLU Tuba 

V galeriji gostuje kulturno društvo likovnih ustvarjalcev Tuba z razstavo Bodi voda. Svoja dela razstavljajoZdenka Petek, Katja Debevec, Danjela Bucaj Paradiž, Suzana Zorč, Barbara Rot in Alenka Vodopivec.

 

25.–29. 8., Galerija Drat, Ljubljanska 20
Paride Di Stefano, Vianney Lefebvre, Sandra Kocjančič

V galeriji razstavljata italijanski slikar Paride Di Stefano in francoski slikar Vianney Lefebvre, na ogled pa je tudi stalna razstava primorske oblikovalke Sandra Kocjančič, ki ustvarja nakit s kvačkanjem žice.

 

25.–29. 8., Galerija Insula, Smrekarjeva 20
Insula je galerija Društva likovnih umetnikov Insula, strokovnega združenja profesionalnih likovnih ustvarjalcev Južne Primorske, ki pripravlja razstavne projekte domačih avtorjev, članov društva, različnih slovenskih, pa tudi tujih umetnikov.

 

Vstop na dogodke in razstave programa In še več z izjemo muzeja Izolana je brezplačen.

Za informacije o družabnem dogajanju spremljajte družabna omrežja!